Pannenkoeken

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versieEmail dit receptEmail dit recept
Anders dan anders maar wel lekker!
Soort: 
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
20 min
Keuken: 
MSDieet
Type: 
Gebak
Ingredienten: 

200 gr bloem (speltbloem)
25 gr honing
Eiwit van 2 eieren
350 ml soja melk
zout
Sherry (medium dry)  
2 eetlepels olijfolie of rijstolie

Voorbereiding: 

Maak het beslag en laat het 1,5 uur staan Doe de bloem in een kom en meng met het zout. Maak een kuiltje en doe de eiwitten erin, meng het geheel goed met een lepel. Voeg dan de helft van de soja melk toe en klop met de mixer tot een gladde massa. Voeg de honing en de olie toe en klop goed door. Voeg de rest van de melk toe en de sherry, laat het beslag buiten de koelkast een uur of anderhalf staan.

Bereidwijze: 

Roer het beslag nogmaals goed door. Verwarm de pan goed en voeg dan een heel klein beetje olie toe Doe een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek lichtbruin. Herhaal dit totdat het beslag op is, je kunt de pannenkoeken op een bord bovenop een pan met heet water warm houden.

Reacties

Hallo ...., Dit recept ga ik zeker uitproberen! Tot nu toe een paar keer pannenkoeken gebakken met pannenkoekenmix en sojamelk maar die werden erg weëig van smaak, die kreeg ik echt niet weg! Gr, David

Beste David, Ik heb inmiddels ook ontdekt dat de rijstmelk van Ricedream een heerlijk resultaat geeft. Ik geef de voorkeur aan rijstmelk van dit merk omdat hier de minste bijsmaak aanzit. Groet, Coen

Reactie toevoegen